Selecteer een pagina

Ergonomisch ontwerp scheepsbruggen

De scheepbrug vormt het zenuwcentrum van een schip. Dit is de plek waar alle informatie samenkomt en van waaruit kritieke beslissingen en handelingen plaatsvinden. Hoe kun je deze complexe werkomgeving zo ontwerpen dat de verantwoordelijke taken van gezagvoerder en stuurman veilig, efficiënt en comfortabel kunnen plaatsvinden?

Voor een nieuw ontwerp of een refit van een bestaande situatie, specificeren en ontwerpen wij de scheepbrug. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

 

  • De ruimtelijke indeling van de brug (positie van consoles, toegangen, looproutes)
  • Werkplekontwerp, inclusief alle informatie-, communicatie- en bedienmiddelen. Hierbij wordt rekening gehouden met de frequentie van het gebruik, de bereikbaarheid, de bedienbaarheid en de leesbaarheid van middelen en zicht naar buiten. Dit wordt uitgewerkt tot 3D-ontwerptekeningen of desgewenst tot een (virtuele) mock-up.
  • In balans brengen van de zichtlijnen voor informatie, communicatie- en bedienmiddelen én de zichtlijnen naar buiten.
  • Advies en ontwerp van de grafische user interfaces tot clickable prototypes.
  • Positionering en uitvoering van de stoel

Resultaat

Dit levert onder andere op:  Functionele Programma’s van Eisen, 3D-ontwerptekeningen, (virtuele) mock-ups, ontwerpspecificaties en/of clickable prototypes, waarmee werven, interieurbouwers, softwareontwikkelaars en leveranciers de ontwerpen kunnen realiseren.