Selecteer een pagina

Opleiden, trainen en toetsen van operators

Onder begeleiding van ErgoNautica is de nautische werkomgeving helemaal state-of-the-art uitgevoerd. De organisatie is helder, de werkprocessen zitten strak in elkaar, de werkplekken zijn professioneel ingericht en de user interfaces zijn gebruiksvriendelijk vormgegeven. De brug- en sluisbedienaars, verkeersleiders en andere operators staan te trappelen om in hun nieuwe werkomgeving aan de slag te gaan.

Maar hoe zorg je er nu voor dat ze klaar zijn om in hun nieuwe werkomgeving te werken? Dat ze vol vertrouwen hun verantwoordelijke werk uitvoeren met nieuwe inzichten en middelen?
ErgoNautica staat voor u klaar om operators en leidinggevenden to-the-point en praktijkgericht op te leiden, te trainen en te toetsen. Hierbij maken we een op maat gemaakt programma, afgestemd op de leerdoelen.

Een greep uit de mogelijkheden:

 

  • Bedienhandleiding. In begrijpelijke taal en geïllustreerd met duidelijke afbeeldingen en infographics, stellen we een praktische bedienhandleiding samen.
  • Live training. Aan de hand van praktische voorbeelden en casuïstiek, maken we de operators wegwijs in de werkprocessen en het gebruik van de systemen. Ook kunnen we uw mensen trainen in de juiste waarnemingstactiek voor het effectief uitkijken van informatiebronnen tijdens hun taak.
  • Veiligheidsdagen. In alle nautische beroepen speelt veiligheid een belangrijke rol. Tijdens zogenaamde ‘veiligheidsdagen’ zoomen we in op risico’s, fouten en ongevallen in complexe nautische werkomgevingen. Hierna maken we duidelijk hoe hieruit lering kan worden getrokken en wat beproefde manieren zijn om incidenten te voorkomen.
  • eLearning. Via ons eLearningpakket maken we een training op maat met een gebalanceerde mix van theorie, praktijkvoorbeelden en toetsvragen.
  • Werkplekinstructies. We maken alle operators wegwijs in het fysieke gebruik van hun werkplek. Hoe stel je de desk, stoel, monitoren, informatie-, communicatie en bedienmiddelen in zodat je veilig en gezond je werk uit kunt voeren?

Resultaat

Als resultaat krijgt u voorgelichte, getrainde en getoetste operators. Rijkswaterstaat, Waternet, Provincie Noord-Holland, Provincie Zuid-Holland en Provincie Fryslân profiteerden reeds van deze dienst.